De aanpak van &Uzelf in de praktijk

Operationeel Manager

In de periode 2008-2013 was Anco manager van de afdeling die de administratie van 2.500 zakelijke klanten van Centraal Beheer en 350 intermediaire klanten van Avéro beheerde. De afdeling bestond in 2008 uit ongeveer 200 medewerkers die verdeeld over twee locaties werkten. Anco rapporteerde aan de directeur Operations.

Onze uitdaging

De organisatie stond voor een grote uitdaging om het onverwerkte fusieverleden van Achmea op te lossen. Een situatie met diverse pensioensystemen, veel handmatig werk en diverse (IT en wettelijke) projecten. Daarbij moest de afdeling in een periode van 5 jaar drastisch terug in omvang en kosten. Doelstelling was een excellente operatie met een halvering van de personele bezetting.

 

Ik heb Anco leren kennen als een zeer gedreven en ambitieuze manager die op een transparante wijze organisatiedoelen nastreeft. Zijn sterk ontwikkelde analytisch vermogen, enorme betrokkenheid bij zowel medewerkers als bij de business waarin hij zich begeeft, maken hem een aanwinst voor elke organisatie. Waar Anco mij iedere keer mee verrast, is zijn creativiteit waarmee hij dit bewerkstelligt.

Robert Jellema, Manager Operations Syntrus Achmea Pensioenbeheer.

Onze aanpak

‘Manage je eigen carrière’ was een begrip op de afdeling waar Anco operationeel manager was. Wat heb jij als individu nodig om weerbaar voor je eigen toekomst te zijn? Hoe kunnen wij als organisatie je daarbij optimaal helpen? We willen gedwongen ontslagen voorkomen. En toch ook nieuwe talenten kansen blijven geven. Jaar op jaar bleef dit een speerpunt. Met grote vasthoudendheid, een duidelijke koers en kundige betrokken medewerkers voerden we jaren achtereen de beschreven strategie uit. Deze strategie, geschreven en doorleeft met betrokken stakeholders, beschreef niet alleen het wat, maar vooral ook het waarom. Als MT hadden we veel aandacht voor de individuele medewerkers. Vanaf het begin was er veel transparantie over onze koers. ‘Manage je eigen carrière’ was een begrip. Wat heb jij als individu nodig om weerbaar voor je eigen toekomst te zijn? Hoe kunnen wij als organisatie je daarbij optimaal helpen? We willen gedwongen ontslagen voorkomen. En toch ook nieuwe talenten kansen blijven geven. Jaar op jaar bleef dit een speerpunt. Ook investeerden we in operationeel management en procesoptimalisatie (LEAN). Dit alles deden we vanuit een stabiele langdurige samenwerking. Met veel vertrouwen in elkaar. Vanuit het gedachtegoed van Theorie U werkten we als individu en als team aan ons eigen hoogste potentieel. Een prachtige ervaring, die de koers van &Uzelf bepaalt.

Het resultaat

Eind 2013 was er sprake van een excellente operatie. Onze dienstverlening werd de laatste 3 jaar als beste in de markt gewaardeerd. Dit bereikten we met een halvering van de personele bezetting zonder toepassing van een sociaal plan. Sterker nog, we namen ondanks de krimp in bezetting nog talenten aan. Medewerkers waren trots op de bereikte resultaten en maakten een enorme groei door. Ons doel was bereikt.

 

Ik ken Anco als een betrokken leider met een duidelijke visie en een grote executiekracht. Anco is daarbij een bijzonder prettig persoon om mee samen te werken. Hij heeft een brede belangstelling en weet op een voor zijn omgeving plezierige wijze de strategie van een organisatie ten uitvoer te brengen.

Sybrand Nauta, Directeur Pensioenfonds Achmea

Meer weten over aanpak van &Uzelf. Neem contact op voor een afspraak.

Deel deze pagina:
"Alles wat je in dit leven nodig hebt, zijn onwetendheid en zelfvertrouwen, dan is je succes verzekerd."
Mark Twain

Contactgegevens

Postadres:
&Uzelf
Blomspôle 16
9251 RC Burgum

Bezoekadres:
De Molkfabryk
Bergumerdaam 28
9251 GD Burgum+31 6 533 764 56

Vrijblijvend kennismaken?

Ik maak graag persoonlijk kennis met je en vertel je meer over onze aanpak en dienstverlening. Laat hieronder je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. We bespreken dan samen of &Uzelf iets voor jou kan betekenen en welke aanpak bij jou past.

    Waarmee kunnen we u van dienst zijn?