Waar word jij door geinspireerd?

Coherence

Coherence

Na het volgen van zijn MBA bij Business School Nederland kwam Anco in contact met Herman van Kampen eigenaar van House of Coherence. House of Coherence is een kennishuis dat op een verrassende en verbindende manier kennis, inzichten en inspiratie deelt met haar klanten aan de hand van het gedachtegoed van Coherence. Coherence zorgt voor ontwikkeling van mens en organisatie en is een grote inspiratiebron voor Anco. Hij past het dagelijks toe en werkt vanuit het gedachtengoed samen met House of Coherence om Friesland (en Nederland) coherent te maken.

We vinden dat Coherence voor veel meer mensen een inspiratiebron kan zijn. Daarom is er in de 1e helft van 2023 een podcastserie over Coherence opgenomen. Hierin wordt Herman door Anco geïnterviewd over het gedachtengoed. De interviews vormen de basis voor een boek over Coherence dat begin 2024 wordt uitgebracht.

Ben je nieuwsgierig naar de podcast? Luister dan hier de eerste aflevering.
Theorie U

Theorie U

Als afdelingsmanager werkte Anco jarenlang samen vanuit het gedachtegoed van Theorie U van Otto Scharmer. Theorie U is een krachtig verandermodel voor persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Helemaal wanneer je als individu vanuit het vertrouwen van een groep afdaalt in de ‘U’ en samen de energie van de ‘emerging future’ voelt. Scharmer noemt dit presencing. Door het U-proces te doorlopen leer je in contact te komen met jezelf. Daarbij is de uitdaging om met een open geest, open hart en open wil in het hier en nu te zijn. Want pas dan ontdek je je eigen hoogste potentieel en dat van een team.

Theorie U heeft Anco als eigenaar van &Uzelf geïnspireerd. De veranderaanpak bepaalt voor een groot deel de identiteit en koers van &Uzelf. Wil je meer weten over Theorie U of de mogelijkheden van &Uzelf voor jouw organisatie?

Ontdek het Theorie U model
Wees proactief

Wees proactief

‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey is nog dagelijks een inspiratiebron. Vooral eigenschap 1, wees proactief, is krachtig. Een bewustzijn op je cirkel van invloed en je cirkel van betrokkenheid is essentieel. Daarbij is proactief zijn, vanuit je cirkel van invloed, veel meer dan initiatieven nemen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes en handelen. Ook vanuit je mentale zienswijze. Vanuit je gedachten.

Prachtig voorbeeld hierbij is hoe je omgaat met een regenbui. Deze situatie kunnen we niet veranderen. Onze reactie en gevoelens erbij echter wel. Hoe reageer jij als het regent? En hoe reageren collega’s in omstandigheden waar ze geen invloed op hebben? Klagen ze? Gedragen ze zich als slachtoffer? Of trekken ze hun laarzen aan, net als kinderen, en maken ze iets van de situatie? De overtuiging van &Uzelf is dat dit altijd het doel moet zijn. En dat het kan.

Lees meer over waarom &Uzelf.
Het 7 krachtenmodel – succesvol veranderen

Het 7 krachtenmodel – succesvol veranderen

Het 7 krachtenmodel van Berenschot is een must voor elke professional. Dit model brengt op een hele mooie manier verhalen en acties voor succesvol veranderen in kaart. Pas als er balans is in de aanpak ontstaat bij medewerkers spirit waarbij de verandering in een natuurlijke flow tot stand komt. Alle aspecten zijn nodig om een transitie succesvol te maken. Vaak wordt het verhaal voor de individuele medewerker (zingeving) vergeten. Met onze aanpak kun je hier verandering in brengen.

Meer weten? Neem contact op

Durf jij te stralen?

De inaugurele rede van Nelson Mandela past ook in dit rijtje met bronnen van inspiratie voor &Uzelf.  Door het gedicht van Marianne Williamson voor te dragen bij zijn inaugurele rede tot president, gaf Mandela een prachtig signaal aan de wereld: Durf te stralen. “Overwin je angsten en kijk naar je eigen bijzonderheden. Haal het beste uit jezelf. Geloof erin dat je zelf uniek en bijzonder bent!”

Hoe prachtig past deze tekst bij het Waarom van &Uzelf. Durf jij te stralen?

Deel deze pagina:

Contactgegevens

Postadres:
&Uzelf
Blomspôle 16
9251 RC Burgum

Bezoekadres:
De Molkfabryk
Bergumerdaam 28
9251 GD Burgum+31 6 533 764 56

Vrijblijvend kennismaken?

Ik maak graag persoonlijk kennis met je en vertel je meer over onze aanpak en dienstverlening. Laat hieronder je gegevens achter, dan neem ik contact met je op. We bespreken dan samen of &Uzelf iets voor jou kan betekenen en welke aanpak bij jou past.

    Waarmee kunnen we u van dienst zijn?