Inspiratie

Durf te stralen!

Bronnen van inspiratie

Een van de drijfveren van &Uzelf is om anderen te helpen. Om hun eigen hoogste potentieel te bereiken. Aan deze uitdaging wil &Uzelf graag een bijdrage leveren. Daarbij is het belangrijk dat u als geïnteresseerde en potentiële klant naast het wat en hoe ook inzicht krijgt in de wie achter &Uzelf. Wat zijn de inspiratiebronnen voor &Uzelf als het gaat om veranderen, leiderschap en ontwikkelen?

Coherence

Na het volgen van zijn MBA bij Business School Nederland kwam Anco in contact met Herman van Kampen en Judith Botman, eigenaren van House of Coherence. House of Coherence is een kennishuis in Zeist dat op een verrassende en verbindende manier kennis, inzichten en inspiratie deelt met haar klanten aan de hand van het gedachtengoed van Coherence. Met Coherence wordt eenvoudig inzichtelijk gemaakt of alle aspecten in een organisatie coherent verbonden zijn, of dat sprake is disbalans of stagnatie. Ook wordt Coherence door velen als een inspiratiebron ervaren voor wie vanuit een hoger bewustzijnsniveau wil werken aan coherent leiderschap. Werken met Coherence leidt tot zingeving, een krachtige identiteit en hoge waarde voor bedrijven en mensen. Coherence inspireert Anco. Hij past dagelijks het gedachtengoed toe. En als de klantvraag hier aanleiding voor geeft zoekt Anco de samenwerking met House of Coherence in de vorm van supervisie of een gezamenlijke kennissessie met de klant.

Theorie U

Als afdelingsmanager werkte Anco jarenlang samen vanuit het gedachtegoed van Theorie U van Otto Scharmer. Theorie U is een krachtig verandermodel voor persoonlijk leiderschap en teamontwikkeling. Helemaal wanneer je als individu vanuit het vertrouwen van een groep afdaalt in de ‘U’ en samen de energie van de ‘emerging future’ voelt… Scharmer noemt dit presencing. Door het U-proces te doorlopen leer je in contact te komen met jezelf. Daarbij is de uitdaging om met een open geest, open hart en open wil in het hier en nu te zijn. Want pas dan ontdek je je eigen hoogste potentieel en dat van een team.

Theorie U heeft Anco als eigenaar van &Uzelf geïnspireerd. De veranderaanpak bepaalt voor een groot deel de identiteit en koers van &Uzelf. Wilt u meer weten over Theorie U of de mogelijkheden van &Uzelf voor uw organisatie? Neem contact met ons op.

Wees proactief

Wees proactief en acteer vanuit je cirkel van invloed. Hoe reageert u in de regen?‘De 7 eigenschappen van effectief leiderschap’ van Stephen Covey is nog dagelijks een inspiratiebron. Vooral eigenschap 1, wees proactief, is krachtig. Een bewustzijn op je cirkel van invloed en je cirkel van betrokkenheid is essentieel. Daarbij is proactief zijn, vanuit je cirkel van invloed, veel meer dan initiatieven nemen. Je neemt verantwoordelijkheid voor je eigen keuzes en handelen. Ook vanuit je mentale zienswijze. Vanuit je gedachten.

Prachtig voorbeeld hierbij is hoe je omgaat met een regenbui. Deze situatie kunnen we niet veranderen. Onze reactie en gevoelens erbij echter wel. Benieuwd hoe u reageert als het regent? En hoe reageren collega’s in omstandigheden waar ze geen invloed op hebben? Klagen ze? Gedragen ze zich als slachtoffer? Of trekken ze hun laarzen aan, net als kinderen, en maken ze iets van de situatie? De overtuiging van &Uzelf is dat dit altijd het doel moet zijn.  En dat het kan. Lees meer over waarom &Uzelf.

Durft u te stralen?

De inaugurele rede van Nelson Mandela past ook in dit rijtje met bronnen van inspiratie voor &Uzelf.  Door het gedicht van Marianne Williamson voor te dragen bij zijn inaugurele rede tot president, gaf Mandela een prachtig signaal aan de wereld: Durf te stralen. “Overwin je angsten en kijk naar je eigen bijzonderheden. Haal het beste uit jezelf. Geloof erin dat je zelf uniek en bijzonder bent!”

Hoe prachtig past deze tekst bij het Waarom van &Uzelf. Staat u zelf op 1?

Het 7 krachtenmodel – succesvol veranderen7 krachtenmodel - succesvol veranderen

Het 7 krachtenmodel van Berenschot is een must voor  elke professional. Dit model brengt op een hele mooie manier verhalen en acties voor succesvol veranderen in kaart. Pas als er balans is in de aanpak ontstaat bij medewerkers spirit waarbij de verandering in een natuurlijke flow tot stand komt. Alle aspecten zijn nodig om een transitie succesvol te maken. Vaak wordt het verhaal voor de individuele medewerker (zingeving) vergeten. Met de onze aanpak kunt u hier verandering in brengen. Meer weten? Neem contact met ons op.

Deel deze pagina:
"Het leven is de optelsom van al je keuzes"

Contactgegevens

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?