Teambuilding met storytelling

Teambuilding met storytelling

Teambuilding met storytelling

Het bedrijfsleven en verhalen. Op het eerste gezicht is dat niet echt een logische combinatie. Organisaties bestaan bij de gratie van harde feiten, heldere doelen en scherp afgebakende projecten. In storytelling regeert de verbeelding, is de droom leidend en betreed je een wereld van ongekende mogelijkheden. Twee heel verschillende werelden, inderdaad. Maar juist daarom kunnen verhalen een waardevol instrument zijn voor (ontwikkeling van) leiderschap in organisaties. Ze geven leiders maar ook medewerkers namelijk een andere manier om elkaar aan te spreken en in beweging te zetten. Verhalen fungeren als spiegel met herkenning als sleutelwoord. 

Wanneer is storytelling voor u interessant?

U wilt investeren in medewerkers. Dit wilt u doen op een verrassende wijze.  Zo heeft u wellicht plannen voor de toekomst en wilt medewerkers op inspirerende wijze hier onderdeel van uit laten maken. Of u wilt medewerkers die zichzelf en elkaar nog beter leren kennen en beter gaan samenwerken. Het kan natuurlijk ook zijn dat u gewoon een leuke teamdag wilt en daarbij écht even stil wilt staan bij elkaar en het team. We maken graag samen met u een programma op maat passend bij uw behoefte.

Ik heb Anco leren kennen als een collega die vanuit zijn hart werkt. Daarnaast heb ik ook de kans gehad om met hem en &Uzelf een verbindingstraject te doorlopen. In mijn rol als manager heb ik vier maal het verhaal Springmuis beleeft. Een krachtig verhaal dat een mooie weerspiegeling is en zorgt voor een verdiepende reflectie zowel zakelijk als privé. Anco bedankt voor de fijne samenwerking!

Marieke van Kralingen, manager buitendienst Achmea Personenschade

Hoe werkt de aanpak?

We gaan samen op reis. Dit doen we aan de hand van het Indiaanse verhaal ‘Springmuis’. Het verhaal van ‘Springmuis’ gaat over koers houden, over onzekerheid, over verlangen naar iets anders. ‘Springmuis’ is in feite het verhaal over de reis naar jezelf en dat is waar persoonlijk leiderschap begint. Het zorgt op een verrassende wijze voor een hoger bewustzijn. We verbinden de persoonlijke verhalen van het team aan de zakelijke context van uw bedrijf.

Geïnteresseerd in een traject ‘Storytelling’? Neem contact op om samen de mogelijkheden voor uw organisatie te onderzoeken. &Uzelf werkt bij de invulling van het programma samen met Ruud Spaargaren, een van de auteurs van ‘Springmuis’.

Deel deze pagina:
"Een vogel is niet bang dat de tak waarop hij zit afbreekt; hij vertrouwt niet op de tak, maar op zijn eigen vleugels."

Contactgegevens

Waarmee kunnen we u van dienst zijn?