Een boek en podcastserie

Een boek en podcastserie

Vanuit &Uzelf werk ik, Anco, al jaren samen met Herman van Kampen, eigenaar van House of Coherence. Dit kennishuis biedt opleidingen, trainingen en ontwikkelprogramma’s op het gebied van mens, organisatie en leiderschap aan, gebaseerd op het gedachtengoed van Coherence. Ik pas Coherence dagelijks toe in mijn coaching, advies en opleidingen en vind dat dit gedachtegoed en Hermans verhaal een groot publiek verdienen.

Samen met Herman ontstond vanuit deze intentie het idee voor podcastserie en een boek over Coherence. Ik heb hierbij de rol van organisator en interviewer opgepakt, waarbij ik dienstbaar ben aan Herman en het gedachtengoed. Een fantastische kans en eer om dit samen met Herman te doen.

We behandelen in onze gesprekken levensvragen die ons als mens bezighouden in de 21e eeuw. Dit doen we aan de hand van (de patronen van) Coherence. Onze gesprekken zijn opgenomen en beschikbaar als podcastserie in audio en video. De podcastserie en het YouTube-kanaal maken deel uit van een grotere droom: een boek over Coherence. Hierover later meer!

Ik heb een vraag (over podcast of boek)

Aflevering 1, Een kennismaking

In deze eerste aflevering maak je kennis met Herman en Anco en hoor je over de biografie van Coherence. Hoe is dit gedachtengoed ontstaan en hoe kan Coherence je helpen om de wereld om je heen op een nieuwe manier te bekijken? Het biedt je niet alleen een frisse blik, maar ook een gevoel van rust en overzicht, en versterkt je gevoel van zingeving en betekenis in het leven.

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 2, Door de bomen het bos zien

In deze tweede aflevering duiken Anco en Herman dieper in de hoofdordening van Coherence, die gebaseerd is op de universele wetten toegeschreven aan Hermes Trismegistus. Samen verkennen ze hoe de wetten “zo boven, zo beneden” en “zo binnen zo buiten” aan de basis staan van Coherence en voor ontwikkeling. Ontwikkeling leren we kennen in termen van creatie en bewustwording. Deze processen zorgen ervoor dat de ordening voortdurend in beweging blijft, waardoor een dynamisch en evoluerend systeem ontstaat. 

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 3, De Levenslijn

In deze derde aflevering maak je kennis met het patroon van de Levenslijn. Dit intrigerende patroon helpt je om je intenties uit de ‘bovenwereld’ te verbinden met de impact in de concrete wereld, een praktische toepassing van de wet ‘zo boven, zo beneden’. Je leert eerst hoe je via de creatieweg van boven naar beneden door de Levenslijn beweegt, waarmee je jouw hogere intenties omzet in tastbare resultaten. Vervolgens verkennen we de bewustwordingsweg, waarbij je de reis van beneden naar boven maakt. Deze route verbindt de gemaakte impact terug aan je intentie, wat leidt tot een dieper begrip en een gevoel van zingeving.

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 4, Het gouden midden

In deze vierde aflevering maak je kennis met het midden(veld) van Coherence. Maar wat is dat midden nu eigenlijk? Als je gaat werken met Coherence is het essentieel om te bedenken wat je in het midden van de ordening plaatst. Waar wil je naar kijken? Of anders gezegd, waar draait het hier om? Het gesprek gaat onder andere over identiteit, waarden, polen en moed. En, net als in de andere podcasts, zetten Herman en Anco jou als luisteraar in het midden. Wat of wie ben je nu eigenlijk in het midden? Wat gebeurt daar in het midden? Het midden blijkt een dynamisch proces te zijn waarin ervaringen, gedachten en gevoelens worden geïntegreerd tot een geheel, tot een identiteit.

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 5, (Her)ken Uzelf

In deze vijfde aflevering leer je jezelf beter kennen aan de hand van zeven universele krachten. Deze krachten komen in deze aflevering voor jou tot leven in de vorm van een aantal archetypes: Raadsheer, Ambachtsman, Koning, Koopman, Generaal, Minstreel. Met jou, als Ridder, in het midden. Deze archetypes vormen samen een dynamisch krachtenspel dat essentieel is voor het begrijpen van zowel persoonlijke psychologie als sociale interacties. Deze inzichten bieden waardevolle tools voor zelfontwikkeling en het verbeteren van relaties in zowel persoonlijke als professionele sferen. 

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 6, Ik in de wereld

In deze zesde aflevering duiken we dieper in het wereldbeeld van Coherence. Anco en Herman verkennen hoe je, aan de hand van de universele wetten van boven, beneden, binnen en buiten, een coherent beeld van jouw omgeving kunt vormen. We onderzoeken hoe jij je verhoudt tot de wereld om je heen. Door je omgeving als spiegel te gebruiken, ontsluit je waardevolle zelfkennis. Vanuit dit perspectief kun je voor jezelf nagaan of de verschillende levensdomeinen — welvaart, welzijn, samenleving, en maatschappij — in balans zijn en of ze voor jou kloppen. Bovendien nodigen we je uit om na te denken over de impact die jij wilt hebben in deze tijd. Kortom, deze aflevering biedt je inzicht in hoe je je verhoudt tot de wereld.

Podcast op Podbean
Podcast op Spotiy
Video op YouTube

Aflevering 7, Het rond maken

In deze zevende aflevering blikken Herman en Anco terug op de hele serie. Het hele plaatje komt dan in beeld. Wat was hun intentie vooraf en is dit in lijn met de opgenomen podcasts? En wat willen ze jou als luisteraar nog meegeven? Hoe ziet Herman de wereld veranderen en wat betekent dit voor jou? Niet als passieve toeschouwer maar als onderdeel van deze wereld. Hoe kun je zelf een coherente bijdrage leveren.

Podcast op Podbean

Podcast op Spotiy (volgt)
Video op YouTube

https://www.enuzelf.nl/wp-content/uploads/2020/05/bord-coherence-training2.png afbeelding

Zo… en nu is het
tijd voor &Uzelf!

Maak ergens in het midden je eigen afweging en geef daarmee kleur aan hoe jij ernaar kijkt en wie jij bent.

Contactgegevens

Postadres:
&Uzelf
Blomspôle 16
9251 RC Burgum

Bezoekadres:
De Molkfabryk
Bergumerdaam 28
9251 GD Burgum+31 6 533 764 56

Ik wil meer (weten)!

Wil je nu al het boek bestellen, in gesprek over de podcast en of een training over Coherence volgen? Laat hieronder je gegevens achter, dan nemen we contact met je op. We bespreken dan samen of &Uzelf iets voor jou kan betekenen en welke aanpak bij jou past.

    Waarmee kunnen we u van dienst zijn?